Зеленський у зверненні подякував воїнам з-під Бахмута за «ті новини, які ми очікуємо»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський подякував воїнам з Бахмутського напрямку, які дали саме ті новини, які очікує наша країна.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував бійцям Збройних сил України на Бахмутському напрямку за «ті новини, яких очікуємо».

Про це він заявив у своєму традиційному вечірньому зверненні.

«Перше – я вдячний кожному нашому воїну, усім нашим захисникам і захисницям, які дали за цей день саме ті новини, яких ми очікуємо. Бахмутський напрямок – молодці, воїни! Ми бачимо, як істерично росія сприймає будь-який наш крок там, усі наші зайняті позиції. Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать. Вони це відчувають завдяки вашим ударам, воїни, і зокрема на Донеччині. Дякую за це!», - зазначив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні хочу особливо відзначити кілька наших бойових підрозділів. Це 5-та окрема штурмова бригада та 57-ма окрема мотопіхотна бригада, які вміло, рішучо та результативно захищають наші позиції, знищують окупантів та, головне, рухаються вперед.

  • Друге – продовжуємо нашу роботу щодо санкцій проти росії. Готуємо наші кроки, нові кроки для ще більшого обмеження російського військового потенціалу. Кожен у світі, хто так чи інакше допомагає державі-терористу обходити санкції, кожен у світі, кого Росія використовує для постачання зброї, компонентів, обладнання – кожен такий суб’єкт має відчути повну силу вільного світу.

  • Третє. Провів сьогодні тривалу й дуже змістовну нараду щодо трансформації нашої країни, нашого життя – зараз і після перемоги. До прикладу, сьогодні у форматі уряд, Офіс, РНБО обговорили енергетичну галузь та в широкому сенсі – аграрне виробництво. Не лише відновлення того, що Україна мала, а розвиток і розширення з урахуванням глобальної ролі України для продовольчої та енергетичної безпеки Європи та світу.

  • Сьогодні в Києві був міністр закордонних справ Великої Британії. Хороша зустріч, корисні переговори й нове посилення наших країн, нашої безпеки. Я подякував за всю надану Україні оборонну підтримку і особливо – за ракети «Сторм Шедоу», які проявили себе надзвичайно ефективно на передовій. Ми продовжили розмову щодо нової коаліції захисту життя – коаліції «Петріотів». Крок за кроком рухаємось із партнерами до того, щоб зробити цю коаліцію такою ж працюючою заради життя й захисту свободи, як і всі інші наші оборонні коаліції, які вже створені.

Нагадаємо, що Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії.

Раніше він заявив, що Україна проаналізувала, як країні-агресору вдається обходити санкції.

Нещодавно Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: