Зеленський зустрівся із главою МЗС Британії: обговорили підготовку до мирного саміту

Читать на русском
Зеленський також повідомив про досягнення дуже важливих домовленостей під час нещодавніх переговорів із британським прем'єром Ріші Сунаком.
Фото: Офіс президента України

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до Києва з неанонсованим візитом. У столиці України він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

У ході зустрічі сторони обговорили «важливі актуальні питання», зокрема очікування від літнього саміту НАТО та організацію Лондонської міжнародної конференції з відновлення України.

Крім того, Зеленський та Клеверлі говорили про просування української Формули світу та підготовку до Глобального саміту щодо її реалізації.

«Ми дуже вдячні за підтримку, яку Велика Британія надавала та продовжує надавати Україні. За останні тижні у нас пройшли переговори з прем'єр-міністром, був прямий діалог і було досягнуто дуже важливих домовленостей», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, питання проведення мирного саміту порушувалося президентом на зустрічі лідерів «Великої сімки» в японській Хіросімі. Тоді Зеленський висловив припущення, що такий саміт вдасться провести у липні цього року.

При цьому 1 червня президент заявив, що дату проведення такої зустрічі ще не погоджено, оскільки Україна веде роботу на запрошення на саміт якнайбільшої кількості країн.

Раніше повідомлялося, що Данія першою із країн ЄС заявила про готовність провести у себе мирний саміт щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: