Зеленський у зверненні розкрив подробиці засідання Ставки та зустрічі з президентом Естонії

Читать на русском
Президент провів засідання Ставки та низку нарад, а також зустрівся з президентом Естонії Аларом Карісом. Про рішення, ухвалені сьогодні, глава держави розповів у зверненні до українського народу.
Фото: Офіс президента України

У п'ятницю, 2 червня, Володимир Зеленський провів засідання Ставки та низку нарад, а також зустрівся з президентом Естонії Аларом Карісом.

Про рішення, ухвалені сьогодні, глава держави розповів у зверненні до українського народу.

За його словами, на Ставці обговорювали нагальні питання безпеки. Зокрема, порушувалося питання із закритими укриттями у Києві.

«На жаль, і сьогодні – після всього – кияни знову та знову публікують інформацію про недоступність укриттів. Не просто про закриті укриття, а про заварені входи в укриття, про відсутність укриттів взагалі в деяких частинах міста. Такий рівень недбалості у місті не перекрити будь-якими виправданнями», – заявив Зеленський.

Також учасники Ставки поговорили про посилення ППО та ситуацію на передовій.

«Дуже уважно – ситуація на передовій, у всіх тих точках, де зараз найжорсткіша... Окремо провів нараду щодо підготовки нових наших бригад, тих, які з півночі до півдня нашої держави накопичують силу», – заявив Зеленський.

Головне з вечірнього звернення глави держави:

  • Провів переговори з президентом Естонії, який прибув до Києва. Насамперед безпека – і це те, що стосується нашого захисту зараз, а також те, що стосується нашої безпеки довгостроково. Естонія принципово допомагає нам зброєю, технікою, підтримує наш рух до НАТО, загалом розуміє, наскільки важливо, щоб ми саме зараз і саме на нашій українській землі здобули перемогу над рашизмом.

  • Заслуговує уваги і те, що ми розвиваємо нашу співпрацю з Естонією. Зараз ми вийшли на такий рівень, коли вже на базі нашої української «Дії» буде створено державну програму в Естонії. Обговорили з президентом Естонії подальшу співпрацю, зокрема у цифровізації.

  • Провів кілька нарад, тривалих та змістовних, щодо формування нашої політики – комплексної – на перспективу. Щодо подальшої трансформації держави. Щодо нашої участі у глобальних процесах.

  • Підписав укази про нагородження наших воїнів державними нагородами. 263 військовослужбовці Збройних Сил України.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський доручив міністрам провести повну ревізію всіх захисних споруд в Україні. На це президент дав десять днів.

Раніше Зеленський заявив, що Україна не має наміру залучати НАТО у війну, яку проти неї розв'язала росія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: