САП скерувала до суду справу нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний прокурор скерував до ВАКС обвинувальний акт стосовно народного депутата та інших осіб у справі про заволодіння коштами УЗ.
Ярослав Дубневичфото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата та ще восьми осіб у заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про нардепа Ярослава Дубневича, його колишнього помічника Едуарда Пушкаренка та інших осіб.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення 9 осіб, серед яких народний депутат України 9 скликання та колишні посадові особи Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», у незаконному заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ «Укрзалізниця», – інформує прокуратура.

За даними «Слово і діло», крім Дубневича і Пушкаренка у справі також обвинувачують голову правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергія Тараненка та його заступника Валерія Крячка; колишнього засновника ТОВ «Арго» Антона Шевченка; директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга; начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Андрія Степаненка та двох працівників цього відділу Тетяну Клепак та Оксану Захаревич.

31 жовтня 2019 року Верховна рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: