Через політичні сутички в Сенегалі загинули щонайменше 10 людей

Читать на русском
Кількість жертв у Сенегалі зросла до 10 осіб після повторних сутичок поліції та прибічників опозиції через вирок екскандидату в президенти Усману Сонко.
Фото: Global Look Press | Jan Husar/ZUMAPRESS.com

Внаслідок сутичок між сенегальською поліцією та прихильниками лідера опозиції Усмана Сонко загинули 10 людей.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, протестувальники в масках на обличчях та з лопатами в руках підпалювали шини і сміття, намагаючись протистояти поліції в різних районах столиці Дакар.

Учасники протестів кидали камені, підпалювали автомобілі і руйнували супермаркети. Поліція використала сльозогінний газ, а уряд залучив військових на танках.

У четвер під час зіткнення загинуло 9 людей, а тепер кількість жертв збільшилася до 10. Зазначається, що подібні дії спостерігались і в інших частинах країни.

Низка соціальних мереж, таких як Facebook, WhatsApp і Twitter, були тимчасово заблоковані протягом майже двох днів, оскільки вони використовувалися демонстрантами для підбурювання.

Акції протесту, які переросли у протистояння з правоохоронцями, спалахнули після винесення вироку опозиційному політику Усману Сонко до двох років ув'язнення за звинуваченням у розбещенні молоді.

Заворушення в четвер і п'ятницю стали останнім сплеском за кілька місяців насильства в Сенегалі, який довгий час вважався однією з найсильніших демократій у Західній Африці.

Зазначимо, низка західноафриканських країн на чолі з ООН засудили насильство в Сенегалі та закликали «до стриманості та діалогу для вирішення кризи».

Нагадаємо, у Судані відновилися бойові дії, незважаючи на режим припинення вогню.

Також повідомлялося, що в Судані загинули понад 60 дітей, які через бойові дії опинилися у пастці.

Раніше в Косово відбулися зіткнення з більш як 70 постраждалими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: