Щонайменше 85 людей загинули в сутичках у Нігерії, зруйновано сотні будинків

Читать на русском
В сутичках між скотарями та фермерами у центральній Нігерії загинули щонайменше 85 людей. Після події понад 3000 громадян були переміщені в інші райони.
Сутички у НігеріїФото: Goran Tomasevic / Reuters

У центральній Нігерії в сутичках між скотарями та фермерами загинули щонайменше 85 людей. Внаслідок насильства зруйновано понад 700 будинків.

Про це повідомляє AFP.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

На початку цього тижня у кількох селах штату Плато спалахнули масові сутички, в результаті яких загинули 30 людей. Як повідомляють місцеві джерела, у четвер у кількох селах цього штату ще тривали заворушення. Місцеві жителі змушені були втекти.

Про виявлення 85 тіл загиблих заявив голова ради місцевого уряду Дапут Міністр Даніель. Інформацію підтвердив лідер місцевої асоціації з розвитку Мвагхавул Жозеф Гванкат.

Що саме призвело до заворушень цього тижня, достеменно невідомо. Але зазначається, що конфлікти у цьому регіоні часто відбуваються на етнічному та релігійному ґрунті. Так, вбивства між пастухами та фермерами часто переростають у набіги на села, які здійснюють добре озброєні банди.

У Національному агентстві з надзвичайних ситуацій (NEMA) повідомили, що тисячі людей було переміщено, а сотні будинків зруйновано внаслідок насильства.

«Загальна кількість переміщених осіб становила 3683 особи», – уточнив регіональний координатор NEMA Юджин Найлонг.

Також він заявив, що частково чи повністю зруйновано понад 720 будинків. Внаслідок нападів було поранено близько 216 людей, 57 з них перебувають у лікарні.

Нагадаємо, майже 80 людей загинули в тисняві у столиці Ємену.

Також повідомлялося, що у Судані відбулися бойові зіткнення між армією та Силами швидкого реагування.

Крім того, у Буркіна-Фасо бойовики напали на військових – не менше ніж 40 убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: