У Судані відновились бойові дії попри режим припинення вогню

Читать на русском
У столиці Судану відновились бойові дії попри домовленість про режим припинення вогню. Це ставить під загрозу можливість надання гуманітарної допомоги населенню.
Reuters

У столиці Судану відновились бойові дії попри домовленість про режим припинення вогню. Це ставить під загрозу можливість надання гуманітарної допомоги населенню.

Про це пише Reuters.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Відомо, що припинення вогню мало діяти до вечора суботи, 3 червня. Перемир'я сприяло зменшенню інтенсивності бойових дій і дало можливість надати обмежену гуманітарну допомогу населенню.

Та сьогодні, 1 червня, Саудівська Аравія і США зафіксували серйозні порушення режиму припинення вогню з обох сторін.

«Ці порушення змусили нас, як посередника в цих переговорах, серйозно засумніватися в тому, чи готові сторони вжити заходів, необхідних для виконання зобов'язань, які вони взяли на себе від імені суданського народу», – заявив представник Державного департаменту США.

Наразі відомо про бої в різних частинах столиці Судану, зокрема біля ринку на півдні Хартума. Саме там вчора загинули щонайменше 19 людей та ще 106 зазнали поранень. Відзначають, що кількість загиблих і поранених може бути більшою.

Нагадаємо, у середу, 26 квітня, із охопленого бойовими діями Судану вдалося евакуювати групу із п'яти українців.

Також писали, що у Хартумі, столиці Судану, за останні шість тижнів загинули щонайменше 60 дітей. Вони були вихованцями притулку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: