Під парламентом у Грузії відбулися протести: що відомо

Читать на русском
Учасники протестували проти проросійського розвороту Грузії та висловлювали підтримку Беці Грігориадісу, якого суд оштрафував за спробу встановити палатку біля парламенту.
фото: АР

Під стінами парламенту Грузії увечері, 2 червня, активісти протестували проти проросійського курсу влади та за збереження демократичних прав і свобод.

Про це повідомляє «Новости-Грузия» та місцеві Телеграм-канали.

Всього під парламентом зібралося кілька десятків людей із власноруч виготовленими плакатами. Акцію організував рух «Джиуті».

Учасники протестували проти проросійського розвороту Грузії та висловлювали підтримку Беці Грігориадісу, якого суд оштрафував за спробу встановити палатку біля парламенту.

Як зазначається, учасники акції не вдавалися до активних дій, але правоохоронці боролися з плакатами, які їм видалися образливими та періодично виводили людей з-під будівлі. Повідомляють, що роздратування поліції викликали навіть чисті плакати без жодних написів.

Повідомляється, що деякі учасники розважалися написами з використанням стародавньої грузинської абетки, щоб не було зрозуміло, що саме на них написано.

МВС увечері підтвердило затримання трьох людей. Частину учасників відводили від парламенту і садили в машини, але потім відпускали.

Відомо, що саме так затримали і відпустили адвоката Шота Тутберідзе, коли він сидів на сходах парламенту із плакатом.

При цьому, на дії силовиків вже відреагували спільною заявою правозахисні організації, назвавши затримання за плакати незаконним обмеженням свободи слова, що суперечить і грузинському законодавству, і міжнародним стандартам.

Нагадаємо, що нещодавно у Грузії біля готелю, де перебувала донька глави МЗС росії, відбулися масові заворушення.

Також посли країн Євросоюзу провели зустріч із віце-прем'єром Грузії Леваном Давіташвілі, за підсумками якої оголосили уряду країни політичний демарш.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: