Посли країн ЄС оголосили демарш уряду Грузії: причина

Читать на русском
Демарш пов'язаний із відновленням прямого авіасполучення між Грузією та рф. Посли ЄС також висловили стурбованість тим, що це рішення суперечить позиції Євросоюзу щодо ізоляції росії.
Павел Герчинський

Посли країн Євросоюзу провели зустріч із віце-прем'єром Грузії Леваном Давіташвілі, за підсумками якої оголосили уряду країни політичний демарш.

Про це розповів посол Євросоюзу у Грузії Павло Герчинський, його цитує Interpressnews.

Авіакомпанія, яка літає у рф, оголосила президентку Грузії персоною нон ґратаАвіакомпанія Georgian Airways оголосила президентку Грузії Саломе Зурабішвілі персоною нон ґрата через її заклики до бойкоту перевізника.

Він уточнив, що демарш пов'язаний із відновленням прямого авіасполучення між Грузією та Росії.

«Ми повідомили віце-прем'єру, що шкодуємо через рішення уряду Грузії відновити польоти з росією. Цей крок суперечить одностайному рішенню всіх 27 членів ЄС не здійснювати прямі перельоти до рф та з неї», – зазначив Герчинський.

Посли ЄС також висловили стурбованість тим, що це рішення суперечить позиції Євросоюзу щодо ізоляції росії.

«Очевидно, що на наш погляд такий розвиток подій не є позитивним. 27 держав ЄС мають вирішити, як це вплине на прагнення Грузії стати членом Євросоюзу», — резюмував Герчинський.

Нагадаємо, російські авіакомпанії почали отримувати дозвіл на виконання прямих рейсів до Грузії, починаючи з 17 травня. У п'ятницю, 19 травня, у Тбілісі приземлився перший російський літак за 4 роки.

Офіс президента України вже відреагував на відновлення авіасполучення між Грузією та рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: