В МЗС України відреагували на безвіз та авіарейси для грузин від путіна

Читать на русском
У МЗС нагадали, що в 2008 російські літаки вже прилітали в Грузію, щоб бомбити мирне населення. Зараз вони планують бомбити європейське майбутнє грузинів.
Wikimedia Commons

Рішення диктатора володимира путіна скасувати російські візи для грузинських громадян та відновити авіасполучення – є політичною компенсацію за відмову Тбілісі накласти санкції на Москву.

Про це заявив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що росія пропонує Грузії укласти угоду з дияволом, а в угоді з дияволом, як відомо, перемагає диявол.

«Курс Тбілісі на нормалізацію відносин із Москвою відбувається на тлі російської окупації 20% грузинської території, повзучої «бордеризації», викрадення грузинських громадян, грубого порушення прав і свобод людини на окупованих територіях та заповнення Грузії російськими громадянами. Кремль отримує поступки без понесення відповідальності за те горе, яке він заподіяв грузинському народу», – йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що в 2008 російські літаки вже прилітали в Грузію, щоб бомбити мирне населення. Зараз вони планують бомбити європейське майбутнє грузинів.

«Росія не зацікавлена в просуванні Грузії в ЄС та НАТО, її процвітанні та розвитку. Мета Москви — створити умови, за якими прогрес буде неможливим. Доведено на досвіді Білорусі, суверенітет та незалежність якої були поглинуті рф», - кажуть у відомстві.

Ніколенко наголошує, що політика зближення із росією очікувано не знаходить підтримки серед частини грузинських політиків та населення, які неоднаразово публічно висловлювали свою позицію, зокрема в акціях протесту.

«У цьому контексті ми висловлюємо солідарність та підтримку грузинам в їхньому законному прагненні розбудувати процвітаючу європейську державу в її міжнародно визнаних кордонах.
Закликаємо грузинський уряд синхронізувати політику щодо Росії із політикою ЄС, а також утриматися від дій, які відкидають подальший європейський рух Грузії»,
– підсумував він.

Нагадаємо, 10 травня російський диктатор володимир путін підписав два укази щодо Грузії. Один з них стосується скасування візових вимог для громадян Грузії. Інший скасовує заборону на авіарейси до Грузії, що діяла з 2019 року.

У відповідь на це президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про те, що треба скликати Радбез і ввести візи для росіян.

Як повідомлялося раніше, майже 80% грузинів проти безвізового режиму з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: