СБУ викрила чиновника-зрадника Херсонської ОВА

Читать на русском
Після визволення Херсона зрадник намагався залягти на дно, а потім влаштувався до Херсонської ОВА.
t.me/SBUkr

Служба безпеки України затримала чинного посадовця Херсонської обласної військової адміністрації, який добровільно працював на російських загарбників під час тимчасової окупації частини Херсонщини.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Як зазначається, правоохоронці затримали фігуранта в ході стабілізаційних заходів у визволеному Херсоні.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Після захоплення Херсону зрадник добровільно погодився увійти до незаконно створеного «Головного управління Міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Його призначили «старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру».

Зрадник займався «експертизами фінансової діяльності підприємств». Вони потрібні були для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній.

Також під час окупації регіону колабарант їздив до Москви на «курси підвищення кваліфікації». Після визволення Херсона зрадник намагався залягти на дно, а потім влаштувався до Херсонської ОВА.

СБУ викрили злочинця, за місцем його приживання знайшли роздруковані накази та інструкції росіян для підготовки «експертиз», а також документи, які підтверджують його «стажування» у Москві.

Чиновнику оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що СБУ викрила українців, які продавали товари для військової промисловості рф.

Раніше СБУ оголосила підозру ще 4 колаборантам, серед них – колишня працівниця Мін’юсту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: