СБУ оголосила підозру ще 4 колаборантам, серед них – колишня працівниця Мін’юсту

Читать на русском
Служба безпеки України оголосила підозру чотирьом поплічникам ворога, серед яких – посадовці МНС рф та колишня працівниця Міністерства юстиції.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України оголосила підозру чотирьом поплічникам ворога, серед яких – посадовці «МНС рф» та колишня працівниця Міністерства юстиції.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Відомо, що одним із фігурантів є рецидивіст, засуджений у 2021 році до десяти років ув’язнення за злочини у складі підконтрольної росії «козачої національної гвардії війська донського». Відтоді він переховувався від правосуддя на тимчасово захопленій частині Луганської області, а з вересня 2022 року очолив «Лисичанський пожежно-рятувальний загін».

Серед підозрюваних є також монтер провайдерської фірми і колишній посадовець місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після захоплення частини регіону вони підтримали російських загарбників та пішли з ними на добровільну співпрацю.

Крім цього, підозру оголосили й колишній працівниці Мін’юсту, яка у березні минулого року втекла на тимчасово захоплену територію Донецької області. Там вона перебувала на постійному зв’язку з бойовиками, виправдовувала російську збройну агресію та закликала місцевих жителів підтримати загарбників.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів про діяльність СБУ в Херсоні після звільнення, де залишилось багато колаборантів.

Також раніше повідомляли, що на початку повномасштабної війни Служба безпеки України створила спецпідрозділ, який займався диверсійними та контрдиверсійними заходами в низці областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: