СБУ викрила українців, які продавали товари для військової промисловості рф

Читать на русском
Служба безпеки України ліквідувала схему продажу українських товарів для військової промисловості росії.
t.me/SBUk

Служба безпеки України ліквідувала схему продажу українських товарів для військової промисловості росії.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Схему організував мешканець Сумської області. Чоловік є власником підприємства з виробництва обладнання для різних видів транспорту. Його спільником був переселенець з Луганщини.

Чоловіки налагодили серійне виробництво стартерів на дизельні двигуни для російської залізниці. Готову продукцію вони невеликими партіями перевозили до рф в обхід контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні.

На території рф їх зустрічали партнери, які розраховувались за товар і переправляли його підприємствам «Росзалізниці», зокрема у тимчасово окупованому Криму. Відзначають, що свій товар українці продавали росіянам за вдвічі вищою ціною, оскільки в рф існує гостра нестача відповідних комплектуючих через санкції.

Надалі ворог використовував придбані запчастини для ремонту локомотивів, якими здійснювали перекидання російських військ з українського півострова на південний фронт.

Співробітники СБУ затримали обох фігурантів на спробі переправлення до рф нової партії стартерів. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Сьогодні також стало відомо, що СБУ затримала російського шпигуна у лавах ЗСУ. Він міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.

Також писали, що Олексій Ніконоров, який очолює «адміністрацію» ватажка терористичної організації «днр» Пушиліна отримав підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: