З семи населених пунктів Донеччини примусово евакуюють дітей

Читать на русском
Від 1 червня у семи населених пунктах Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей.
donbasssos.org

Від 1 червня у семи населених пунктах Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у Telagram.

День захисту дітей: скільки маленьких українців постраждали від російської агресіїУ День захисту дітей – основні цифри, що свідчать про вплив повномасштабної російської агресії на українських дітей.

Відомо, що сьогодні, 1 червня, під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Члени штабу одностайно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації дітей із 7 населених пунктів. Загалом, вивезти з Донеччини планують 239 дітей.

Евакуйовуватимуть дітей з тих населених пунктів області, де безпекова ситуація залишається критичною. Мова йдеться про місто Залізне, селища Нью-Йорк і Північне та села Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, а також Подільське.

Діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені безкоштовним прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

«Мінреінтеграції вкотре закликає не нехтувати своєю безпекою й особливо безпекою дітей і негайно евакуюватися до більш безпечних регіонів», – йдеться в повідомленні.

Раніше дитячий омбудсмен назвала п'ять сценаріїв, які росія використовує для викрадення українських дітей.

Також писали, що окупанти змінюють імена та дати народження викраденим українським дітям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: