В Бахмуті та Авдіївці ще залишаються діти, батьки не дають їх евакуювати – ОВА

Читать на русском
У населених пунктах, де тривають бойові дії, залишається 8 дітей. Нині розглядається питання запровадження евакуації примусовим способом.
Фото: Donbass Sos

У населених пунктах, де ведуться бойові дії, залишається 8 дітей.

Про це під час брифінгу у пресцентрі Донецької ОВА повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Олександр Вдовенко.

Зазначається, що у населених пунктах, де ведуться бойові дії, залишається 8 дітей:

  • у Бахмуті – 4

  • в Авдіївці - 1, батьки приховують дитину

  • у Красногорівці - 2

  • в селі Керамік - 1, батьки категорично відмовляються

Загалом з населених пунктів, у яких ведуться активні бойові дії, у примусовий спосіб евакуйовано 128 дітей разом з батьками або законними представниками.

«З метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану Урядом було прийняте рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії», – йдеться у повідомленні.

Також в ОВА закликали усіх виїхати до більш безпечних регіонів України.

«На жаль, обстріли з боку окупантів стають дедалі частішими. Майже щодня надходить інформація про поранених та загиблих цивільних, тож не нехтуйте своїм життям та життям своїх дітей. Пам’ятайте – евакуація рятує життя», – наголосив Вдовенко.

Він також повідомив, що наразі розглядається питання впровадження евакуації дітей в примусовоий спосіб з деяких інших населених пунктів Донецької області, де ведуться активні бойові дії.

Раніше повідомлялося, що російська армія вбила в Україні 478 дітей.

Крім того, окупанти хочуть депортувати дітей з Горлівки до рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: