Україні вдалося повернути дитину, яку загарбники примусово депортували з Маріуполя

Читать на русском
У суботу, 27 травня, стало відомо, що Україна повернула додому хлопця, якого російські військові примусово депортували з тимчасово окупованого Маріуполя.
t.me/minre_ua

У суботу, 27 травня, стало відомо, що Україна повернула додому хлопця, якого російські військові примусово депортували з тимчасово окупованого Маріуполя.

Про це повідомляє у Telegram Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цього разу від окупантів вдалося забрати 17-річного В’ячеслава. Відомо, що хлопець навчався у Маріуполі та зростав без батьків. Після окупації міста росіяни депортували його до Шахтарська, що в Донецькій області.

«Втім, сильний духом і кмітливий хлопчина знайшов спосіб дати про себе знати. Далі було багато кропіткої роботи волонтерів і державних органів. А сьогодні В’ячеслав вже прибув до Києва», – зазначили в повідомленні.

У міністерстві нагадують, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Нагадаємо, 19 травня повідомляли, що в Україну вдалося повернути ще одну дитину, яка через вторгнення опинилася у рф.

Тим часом Україна розслідує можливу роль Білорусі у насильницькому переміщенні дітей із окупованих росією територій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: