Київського суддю спіймали на хабарі в 5 тисяч доларів

Читать на русском
Суддю Київського апеляційного адміністративного суду спіймали на хабарі 5 тисяч доларів. Його затримали відразу ж після отримання грошей.
Фото з відкритих джерел

Суддю Київського апеляційного адміністративного суду спіймали на хабарі 5 тисяч доларів.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, інформує «Слово і Діло».

Суддю затримано в четвер відразу ж після отримання грошей. Хабар він вимагав за прийняття рішення на користь третьої особи.

Третина українців вважають себе нездатними боротися з корупцією35 відсотків українців вважають, що простий громадянин нічого не може зробити для боротьби з корупцією.

Затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

З огляду на тяжкість злочину, прокурори САП готують клопотання до суду про обрання служителю Феміди запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, зміни до Конституції, що вступили в дію 30 вересня, уможливили затримання судді в момент або відразу після вчинення ним тяжкого злочину. Раніше судді користувалися імунітетом, затримати їх було не можна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: