Обвинувачена голова Харківського окружного адмінсуду мобілізувалася

Читать на русском
Апеляційна інстанція призупинила розгляд скарги на вирок керівника судової інстанції в Харкові у зв'язку з її мобілізацією.
Ольга Панченкофото: Судова влада

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила розгляд скарги на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко. Її визнали винуватою в пропозиції і дачі хабара судді цього ж суду.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 15 травня, повідомляє «Слово і діло».

Як зазначали адвокати Панченко, вона з 21 березня перебуває на військовій службі у військовій частині на посаді санітарного інструктора медичного пункту 4-го стрілецького батальйону (з охорони та оборони об'єктів державного значення). Тому захист просив зупинити розгляд справи.

«Зупинити провадження за апеляційними скаргами обвинуваченої (Ольги Панченко – ред.), її захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 січня 2023 року, ухвалений за результатами розгляду кримінального провадження №52020000000000436 від 10 липня 2020 року за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, до звільнення обвинуваченої з військової служби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватою голову Харківського ОАС Ольгу Панченко у наданні 3000 доларів неправомірної вигоди судді цього суду Олені Заїчко. Їй призначили покаранням 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посаду судді строком на 3 роки після відбуття основного покарання.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, голова Харківського окружного адмінсуду Панченко чинила тиск на суддю Харківського ОАС Олену Заїчко, щоб та ухвалила рішення в адміністративній справі із земельного питання на користь комерційної компанії. Її звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: