Зеленський запровадив нові санкції РНБО: проти кого саме

Читать на русском
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо нових персональних санкцій проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні увів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до 51 фізичної та 220 юридичних осіб.

Відповідний указ №307/2023 був оприлюднений на сайті українського президента.

Як зазначається, згідно з додатком №1 до указу, президент ввів в дію рішення РНБОУ від 27 травня «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти 51 громадянина країни-агресора.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Згідно з додатком №2, Зеленський запровадив санкції проти 220 юридичних осіб, серед яких є як російські компанії, так закордонні. Зокрема застосовано санкції до таких російських компаній як акціонерне товариство «Залізнична торгова компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Інноваційні технології мастил», товариство з обмеженою відповідальністю «Оборонрегістр».

Також введено санкції щодо кіпрських компаній «Серч Локейшн Лімітед», «2ГІС Локал Серч Лімітед», чеської «Навітел с.р.о» і товариства з обмеженою відповідальністю «Навітел Україна», яке зареєстровано в Україні.

Нагадаємо, нещодавно Австралія та Канада ввели нові санкції проти рф.

Раніше ЗМІ повідомляли, що росія в обхід санкцій щомісяця закуповує через Казахстан безпілотники та мікроелектроніку.

Також стало відомо, що 90 компаній, які допомагають росії, потраплять під санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: