У МЗС рф назвали нові вимоги до «миру» з Україною, в ОПУ відреагували

Читать на русском
Заступник голови МЗС рф Михайло Галузін заявив про вимоги до миру з Україною, зазначивши, що країна-агресор хоче залишити собі окуповані території.
Ілюстративнефото: zn.ua

Заступник голови МЗС рф Михайло Галузін заявив про вимоги до «миру» з Україною, зазначивши, що країна-агресор хоче залишити собі окуповані території.

Про це Галузін повідомив в інтерв'ю виданню ТАСС.

«Для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру Україна повинна повернутися до нейтрального позаблокового статусу, зафіксованого в Декларації про її державний суверенітет 1990 року, відмовитися від вступу в НАТО і ЄС. Мають бути визнані нові територіальні реалії, що склалися в результаті реалізації права народів на самовизначення», - наголосив він.

Зокрема, він заявив про «денацифікацію і демілітаризацію», а також що «врегулювання можливе тільки за умови припинення бойових дій ЗСУ».

Водночас, після цього керіваник Офісу президента Андрій Єрмак написав у соцмережах, що Київ не буде говорити з росією, поки її окупанти стоять на території України.

«Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, поки на нашій території стоять війська рф», - відреагував Єрмак.

Нагадаємо, вчора портал The Wall Street Journal із посиланням на європейських чиновників повідомив, що Лі Хуей, спецпредставник Китаю щодо «врегулювання» війни в Україні, закликав західних політиків віддати росії окуповані українські території, щоб припинити військові дії.

Згодом в ОПУ відреагували на скандальну пропозицію посланника Сі Цзіньпіна.

Раніше повідомлялося, що спецпредставник КНР приїжджав до Києва. У ході візиту він провів переговори із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: