Резніков розповів, які теми готова обговорювати Україна на переговорах з рф

Читать на русском
За словами голови військового відомства, українська сторона зацікавлена в обговоренні лише трьох тем: репарацій, акта капітуляції з боку росії та вироку міжнародного трибуналу.
Фото: Укрінформ

Україна буде готова вести мирні переговори з рф лише в тому випадку, якщо вони пройдуть на умовах Києва.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції у п'ятницю, 28 квітня.

Резніков визнав, що очікування від контрнаступу України «перегріті»У суспільстві справді дещо перегріті очікування від контрнаступу, сказав Резніков. Але це нормально – люди хочуть наступної перемоги.

За словами голови військового відомства, українська сторона зацікавлена в обговоренні лише трьох тем: репарацій, акту капітуляції з боку росії та вироку міжнародного трибуналу.

«Наш президент чітко сказав, що сідати за стіл переговорів із тим, хто зараз очолює кремль, ніхто не буде. Друге – ми сядемо за стіл переговорів, коли обговорюватимемо репарації та контрибуції з боку росії, і – як реалізувати вирок міжнародного трибуналу. Акт капітуляції з боку Москви теж обговорюватимемо», – заявив Резніков.

Міністр оборони додав, що іноземні партнери жодного разу не порушували з ним тему мирних переговорів, оскільки вони чітко розуміють позицію України з цього питання.

Нагадаємо, нещодавно Резніков оцінив ймовірність закінчення війни дипломатичним шляхом.

Раніше глава військового відомства сказав, що Україна у «глобальному сенсі» готова до анонсованого контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: