Нідерланди розглядають передачу Україні винищувачів F-16

Читать на русском
Влада Нідерландів серйозно розглядає питання передачі Україні своїх винищувачів F-16, але остаточне рішення залежить від кількох факторів.
Винищувач F-16Фото: Lukasz Glowala / Reuters

Влада Нідерландів готова передати українським військовим свої винищувачі F-16 американського виробництва. Але остаточне рішення щодо фактичної відправки ще не ухвалено.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє CNN.

«Рішення про поставку F-16 ще не прийнято. Для початку потрібен дозвіл США. Якщо ви маєте намір проводити навчання, очевидно, що ви серйозно задумаєтеся про це. Але остаточне рішення ще не прийнято», – підкреслив він.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

Рютте наголосив, що будь яке рішення про надання винищувачів F-16 залежить від відповідного дозволу США. Водночас він додав, що його держава потенційно матиме літаки для ЗСУ, оскільки поступово відмовляється від своїх F-16.

Також він зазначив, що «хоч Нідерланди й очолюють коаліцію з підготовки українських пілотів, реальне постачання F-16 буде можливе тільки після того, як воно завершиться».

Нагадаємо, у Міноборони назвали кількість F-16, необхідних для визволення України.

Також стало відомо, які країни очолять навчання українських пілотів на F-16.

Крім того, ЗМІ дізналися про подробиці першого етапу навчання українських пілотів на F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: