Апеляція ВАКС оштрафувала нардепа Камельчука за неявку в засідання

Читать на русском
Апеляційна інстанція визнала неповажною неявку чинного члена парламенту в судове засідання за його обвинуваченням.
Юрій Камельчук

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оштрафувала на 5368 грн народного депутата від фракції «Слуги народу» Юрія Камельчука за неявку в судове засідання у справі за обвинуваченням в недостовірному декларуванні.

Таке рішення 25 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на обвинуваченого Камельчука Юрія Олександровича грошове стягнення в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5368 грн», – оголосила головуюча суддя Даниїла Чорненька.

Також судді відклали засідання до 2 червня.

Як відомо, ВАКС виправдав нардепа СН Камельчука від звинувачень у недостовірному декларуванні у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепа Камельчука про недостовірне декларування. За версією обвинувачення, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: