Ще одна країна підтримала навчання українських пілотів на західних винищувачах

Читать на русском
За словами глави Міноборони Норвегії, країна готова розглянути різні способи сприяння навчанню та підготовці українського персоналу на винищувачах F-16.
Фото: NPK

Влада Норвегії позитивно ставиться до ініціативи щодо навчання українських льотчиків управлінню літаками F-16.

Про це заявив міністр оборони країни Бьорн Арільд Грам, його цитує NRK.

Стало відомо, яка країна може першою передати Україні F-16Першою країною, яка передасть Україні F-16 можуть стати Нідерланди, сказав радник глави Міноборони. У Європі не виключають, що Україна зможе отримати винищувачі вже до осені.

За словами глави норвезького оборонного відомства, наразі уряд його країни оцінює, який внесок може зробити в процес підготовки пілотів ЗСУ.

«Норвегія готова розглянути різні способи сприяння навчанню та підготовці українського персоналу на винищувачах F-16», - повідомив Грамм.

Нагадаємо, 21 травня Джо Байден офіційно підтвердив, що США почнуть тренувати українських пілотів для роботи з винищувачами F-16, а 22 травня глава МЗС Нідерландів заявив, що навчання українських льотчиків розпочнеться «дуже скоро».

Крім того, союзники активно обговорюють передачу ЗСУ західних винищувачів. Так, у ВПС США вже назвали ймовірні терміни поставок літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: