Суд у рф продовжив термін арешту американському журналісту Гершковичу

Читать на русском
Засідання у справі журналіста проходило у закритому режимі та тривало менше години. На суді були присутні його батьки – Елла Мілман та Михайло Гершкович.
Фото: AP Photo

Московський суд продовжив термін арешту американському журналісту видання The Wall Street Journal Евану Гершковичу, якого влада країни-терориста звинувачує у шпигунстві.

Про це у вівторок, 23 травня, повідомили російські ЗМІ.

Тепер Гершкович перебуватиме під вартою до 30 серпня.

Зазначається, що засідання у справі журналіста проходило у закритому режимі та тривало менше години. На суді були присутні його батьки – Елла Мілман та Михайло Гершкович.

Нагадаємо, журналіста було затримано в Єкатеринбурзі 30 березня. У росію він приїхав, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Це перший арешт іноземного журналіста у росії з 1986 року. У тому році радянське КДБ заарештувало Ніколаса Данилоффа, який працював кореспондентом агентства UPI та журналу U.S. News & World Report. За кілька тижнів його відпустили та дозволили виїхати з СРСР.

Раніше повідомлялося, що МЗС росії відхилило запит посольства США на відвідування Гершковича. У рф визнали, що таким чином вони зганяють злість на диппредставництві США в Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: