Суд у рф заарештував американського журналіста – таке сталося вперше за майже 40 років

Читать на русском
У росії вперше з 1986 року заарештували іноземного журналіста – суд відправив кореспондента WSJ Евана Гершковича до СІЗО до кінця травня.
Фото: AP

Лефортівський суд, що знаходиться у російській столиці, заарештував затриманого журналіста The Wall Street Journal, громадянина США Евана Гершковича, підозрюваного в шпигунстві.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

Гершковича відправили до СІЗО до 29 травня. Засідання у його справі проходило у закритому режимі, а справа має гриф «цілком таємно». Відомо, що журналіст не визнав провини.

Видання «Агентство» з посиланням на організацію «Меморіал» повідомляє, що це перший арешт іноземного журналіста в росії з 1986 року. Того року у вересні радянське КДБ заарештувало Ніколаса Данилоффа, який працював кореспондентом агентства UPI та журналу U.S. News & World Report у Вашингтоні, Лондоні, Парижі та Москві. За кілька тижнів його відпустили та дозволили виїхати з СРСР.

Нагадаємо, про затримання в Єкатеринбурзі Евана Гершковича стало відомо сьогодні. Він писав матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Російська ФСБ стверджує, що американський журналіст нібито збирав секретні відомості про одне із підприємств російського військово-промислового комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: