Писав про ПВК «Вагнер»: у росії затримали кореспондента The Wall Street Journal

Читать на русском
У росії нібито за шпигунство затримали американського журналіста з видання The Wall Street Journal Евана Гершковича. Він збирався писати про ставлення місцевих жителів до ПВК Вагнер та до війни.
Фото із соцмереж журналіста

У російському місті Єкатеринбург нібито за шпигунство затримали громадянина США, кореспондента видання The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на ФСБ.

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

За версією Федеральної служби безпеки, Гершкович «діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу». Журналіста затримали «при спробі отримання секретних відомостей», стверджують у ФСБ.

Відносно Гершковича порушили кримінальну справу щодо шпигунства, йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

За словами піарника Ярослава Ширшикова, до Єкатеринбургу американський журналіст приїхав, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до ПВК «Вагнера» та до війни проти України.

Видання «Медуза» з посиланням на джерело серед західних журналістів у Москві повідомляє, що, крім Єкатеринбургу, Гершкович їздив до Нижнього Тагілу, де знаходиться оборонне підприємство Уралвагонзавод.

«Комерсант» уточнює, що Гершкович живе в Москві вже шість років та має акредитацію в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які країни є лідерами за кількістю ув'язнених представників ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: