За добу на п'яти напрямках відбулося понад 80 бойових зіткнень з окупантами – Генштаб

Читать на русском
Минулої доби, 19 травня, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках відбулось понад 80 бойових зіткнень.
Getty Image

Минулої доби, 19 травня, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках відбулось понад 80 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Пошкоджено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура.

Відомо, що вчора найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог завдав авіаційних ударів в районах Глибокого, Плетенівки та Землянки Харківської області. А також здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів області.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів та мінометних обстрілів на Харківщині та Луганщині.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новолюбівка та Діброва Луганської області. Також застосовував й міномети.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Крім цього, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степоврго, Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Протягом доби завдав авіаудару біля Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли декількох населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак противника в районі міста Мар’їнка. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Курахове та Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив понад 10 безуспішних наступальних дій в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Завдав авіаційного удару по населеному пункту Кізомис. Здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

Також у Генштабі розповідали, що російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення на тимчасово захоплених територіях України.

Тим часом навколо Бахмута росіяни вимушені перейти в оборону, до якої вони не дуже добре підготовлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: