Ворог наростив присутність ракетоносіїв у Чорному морі на тлі саміту G7 – Гуменюк

Читать на русском
Гуменюк закликала українців бути уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.
Фото: detector.media

Російська окупаційна армія вивела у Чорне море додаткові ракетоносії і може готувати атаку на тлі саміту «Великої сімки» у Хіросімі.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речник пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

«Тепер у Чорному морі два підводні човни – це 8 ракет типу «Калібр». Вони намагаються тримати напругу. Ворог завжди під час значних світових подій, як саміт G7, намагається це робити, а потім цілком імовірно здійснить ракетну атаку – це реакція агресора на тиск світової спільноти», – розповіла Гуменюк.

Крім того, армія росії активізувала розвідку дронами.

«За минулу добу в зоні відповідальності Сил оборони півдня було знищено 5 дронів, з них 2 – розвідувальні. Ворог активно збирає інформацію», – зазначила речник.

Гуменюк закликала українців бути уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.

Нагадаємо, останнім часом росія посилила ракетні удари по Україні. Так, у ніч проти 19 травня вдарили по території нашої країни «Калібрами» з кораблів у Чорному морі. ЗСУ знищили три крилаті ракети.

З вечора 17 травня до ранку 18 травня окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак на Україну. Було випущено 30 ракет, 29 із них знищила українська ППО.

Раніше у розвідці розповіли, скільки ракет зараз може виробляти росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: