У Міноборони спростували заяву Пригожина щодо взяття Бахмута

Читать на русском
У ЗСУ спростували заяву ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина про те, що російські найманці взяли під повний контроль зруйноване місто Бахмут.
Фото: AP

Українські захисники спростували заяву ватажка ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина про те, що російські найманці взяли під повний контроль зруйноване місто Бахмут. Наразі ЗСУ ще тримають оборону в районі на в’їзді в місто з боку Костянтинівки.

Про це речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив у коментарі агенції Reuters.

«Це не відповідає дійсності. Наші підрозділи ведуть бої в Бахмуті», – заявив він, після того, як голова найманців «Вагнер» повідомив, що його сили взяли місто під повний контроль.

У яких країн російська група «Вагнера» намагалася купити зброю та боєприпасиГрупа Вагнера намагалася купити зброю та боєприпаси у кількох країн. Докладніше – на інфографіці.

Водночас, як заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, ситуація в Бахмуті станом на 20 травня складна, проте українські захисники продовжують тримати оборону.

«В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі «Літак». Станом на зараз наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор», - зазначила вона.

Нагадаємо, що керівник російської групи найманців «Вагнера» заявив, що його сили взяли місто під повний контроль.

Раніше Пригожин заявив, що ситуація в Бахмуті розвивається за найгіршим для рф сценарієм.

Також «Слово і діло» розповіли, скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: