Ворог перекинув частину підрозділів на Херсонщину, у Бахмуті та Мар'їнці важкі бої – Генштаб

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, за добу тут сталося 17 бойових зіткнень. Найважчі бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, за добу тут сталося 17 бойових зіткнень. Найважчі бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 18 травня.

«Протягом доби противник наніс по території України 36 ракетних та 23 авіаційних ударів, а також здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами», – розповіли у Генштабі.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції українських військ у Бахмуті та в районі Іванівського. Окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Богданівка, Бахмут, а також обстріляли Васюківку, Желєзнянське, Оріхово-Василівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Білу Гору та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Північного, успіху не мав. Протягом доби завдав авіаційних ударів у районах Новокалинового та Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворог продовжує знищувати населені пункти вздовж лінії зіткнення, здійснив артилерійські обстріли Красногорівки, Мар'їнки та Перемоги Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. При цьому рашисти завдали авіаційних ударів поблизу населених пунктів Золота Нива та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаційний удар по населеному пункту Новопіль Донецької області та здійснив артобстріли низки населених пунктів.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

«Російські загарбники продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області, зокрема, Генічеського району. Так, погрожуючи депортацією, окупанти змушують громадян України отримувати російські паспорти», – йдеться у звіті.

Ворог перекинув частину підрозділів на Херсонщину. Зокрема, жива сила противника почала прибувати до окремих населених пунктів Каховського району. Окупанти заселяються до будинків, де мешкають мирні жителі.

Крім того, противник посилив контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Херсонському районі. На дорогах між населеними пунктами значно побільшало блокпостів, проводяться ретельні перевірки транспортних засобів, документів, особлива увага приділяється вмісту телефонів.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 артилерійські підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, боротьби та радіолокаційну станцію окупантів.

Крім того, за цю добу ЗСУ знищили 21 крилату ракету та 7 ворожих розвідувальних БПЛА різного типу.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни українські воїни ліквідували вже 201 тисячу 100 російських військових. Тільки за останню добу Росія втратила більше 500 рашистів.

Раніше повідомлялося, що російська армія втратила одразу двох командирів, які воювали проти України під Бахмутом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: