Контратаки ЗСУ зруйнували плани росіян щодо оточення Сил оборони у Бахмуті – ISW

Читать на русском
Плани окупантів щодо оточення підрозділів ЗСУ у Бахмуті були зруйновані успішними контратаками Сил оборони України.
Getty Image

Плани окупантів щодо оточення підрозділів ЗСУ у Бахмуті були зруйновані успішними контратаками Сил оборони України.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Російські війська зосередили більшу частину своїх резервів у районі Бахмута і сповільнили контратаки ЗСУ за останню добу. Та станом на 19 травня українські захисники на північній та південній околицях міста просунулися на 500 метрів на одному фланзі та на 1000 метрів на іншому.

Деякі російські блогери стверджували, що ЗСУ нібито не в змозі витримувати тривалі локальні контратаки в районі Бахмута. Проте російські сили на флангах, скоріш за все, залишаються слабкими. Зокрема, засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин вчора продовжував критикувати російську 4-ту мотострілецьку бригаду за відступ з оборонних рубежів на південний захід від селища Іванівське, що знаходиться за 6 км на захід від Бахмута.

«Українські контратаки під Бахмутом, ймовірно, усунули загрозу оточення росією українських військ у Бахмуті та змусили російські війська виділити мізерні військові ресурси для захисту від обмежених та локальних наступальних зусиль, як, ймовірно, і планувало українське командування», – додають аналітики.

Раніше писали, що навколо Бахмута росіяни вимушені перейти в оборону, до якої вони не дуже добре підготовлені.

Тим часом заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила про жорсткі бої на Бахмутському напрямку. За її словами, росія збільшила присутність військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: