Мін'юст подало позов до Московської біржи і просить конфіскувати акції

Читать на русском
У Міністерстві юстиції подали до антикорупційного суду позов про застосування санкції до московської компанії у межах накладених санкцій.

Міністерство юстиції подало позов до ПАТ «Московська біржа ММВБ-РТС» у межах застосованих санкцій і просить конфіскувати 1,44 % акцій ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», власниками яких є Московська біржа.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 14 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

«Прийняти до розгляду позовну заяву Міністерства юстиції України до Публічного акціонерного товариства «Московська біржа ММВБ-РТС» про застосування санкції, передбаченої п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції», та відкрити провадження у справі. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням положень ст. 283-1 КАС України колегією суддів у складі трьох суддів (головуючого судді Коліуша О.Л., суддів Дубаса В.М., Ткаченка О.В.)», – йдеться в рішенні.

У рішенні вказується, що рішенням Ради національної безпеки та оборони від 19 лютого 2023 року до ПАТ «Московська біржа ММВБ-РТС» застосовано санкцію у виді блокування активів. Як встановлено, вказана біржа є власницею 2978 штук акцій ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» (1,44%). Розгляд позову розпочнеться сьогодні, 19 квітня.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував активи російського олігарха Аркадія Ротенберга. Раніше антикорупційний суд також конфіскував на користь держави контрольний пакет акцій PIN банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: