Зведення Генштабу: за добу відбулося 70 бойових зіткнень на чотирьох напрямках

Читать на русском
За цю добу противник завдав по території України 6 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснив понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.
Фото: Генштаб ЗСУ

За цю добу противник завдав по території України 6 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснив понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 19 травня.

Там додали, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Ситуація на фронті не зазнала істотних змін – противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. За добу на вказаних ділянках фронту сталося 70 бойових зіткнень.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів поблизу Григорівки, Ольшаної та Кислівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції українських військ, у Бахмуті точаться важкі бої. Також противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора.

На Авдіївському напрямку російські війська намагалися атакувати поблизу Новокалинового, Степового, Авдіївки та Першотравневого, успіху не мали. Крім того, ворог завдав авіаудару в районі Авдіївки та здійснив артилерійські обстріли в районах Новокалинового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Під обстріл потрапили Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Курахове та Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів невдалі наступальні дії в районі Новомихайлівки.

За даними Генштабу, російські окупаційні війська з'єднали острів Джарилгач із окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу на острів піском.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

«Це зроблено з метою інтенсивнішого використання природоохоронної території національного парку для військових потреб. Зокрема окупанти облаштували на острові військовий полігон», – йдеться у зведенні.

Зазначається, що російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою. Внаслідок чого противник продовжує обладнати цивільні навчальні заклади тимчасово окупованих територій під медичні установи. Зокрема, у населеному пункті Голубівка Луганської області місцеву школу окупанти облаштовують під військовий шпиталь.

За добу авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійські підрозділи на вогневих позиціях та 6 радіоелектронних станцій.

Крім того, ЗСУ збили, 3 крилаті ракети «Калібр», 16 іранських ударних БпЛА «Shahed» та 2 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу.

Нагадаємо, минулої доби російська армія втратила 660 військовослужбовців. Загальні втрати окупантів становлять уже 201 тисячу 760 осіб.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України провели наступальні дії на західних околицях Бахмута, створивши плацдарм для подальшого контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: