Ворог зосередився на чотирьох напрямках, в епіцентрі боїв залишаються Бахмут та Мар'їнка – Генштаб

Читать на русском
За добу противник завдав по території України 27 ракетних та 37 авіаційних ударів, а також здійснив близько 20 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок ударів зруйновано цивільну інфраструктуру, знищено житлові приватні будинки.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби на вказаних ділянках фронту відбулося 44 бойові зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 16 травня.

Зазначається, що в епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються Бахмут і Мар'їнка.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

«За добу противник завдав по території України 27 ракетних та 37 авіаційних ударів, а також здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок ударів зруйновано цивільну інфраструктуру, знищено житлові приватні будинки, є поранені та загиблі серед мирного населення», – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції українських військ. У самому Бахмуті точаться важкі бої. До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Іванівська та завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Богданівка, Бахмут, Іванівське, Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни продовжують знищувати інфраструктуру населених пунктів, завдали авіаційних ударів по Авдіївці та Водяному, а також здійснили обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Першотравневе, Невельське та Карлівка Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районах Масютівки Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів поблизу населених пунктів Бударки, Ольшана, Кислівка, Котлярівка Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог намагався наступати у районі Білогорівки Луганської області. Крім того, наніс авіаудари районами населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Сіверськ та Червоне Донецької області.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаційні удари по населених пунктах Времівка Донецької області, Новоданилівка Запорізької області та Берислав, Кізоміс та Мала Токмачка Херсонської області.

У Генштабі розповіли, що російські окупанти продовжують грабувати населення України, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян.

«Так, у місті Феодосія, у тимчасово окупованому Криму, так звана російська окупаційна влада намагається вивезти викрадене зерно у свої порти, завантажуючи його на підсанкційне сирійське судно Souria», - йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження окупантів, а також 3 по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 5 районів зосередження живої сили, 3 станції РЕБ, 2 склади боєприпасів та один пункт пально-мастильних матеріалів окупантів.

Нагадаємо, минулої доби в Україні було ліквідовано 520 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 199 980 військових.

Раніше повідомлялося, що лише за два перші місяці 2023 року окупанти витратили на війну понад 40% від запланованих річних асигнувань на армію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: