Зведення Генштабу: ЗСУ завдали 30 ударів по позиціях ворога і знищили два безпілотники

Читать на русском
Росіяни зосередили основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, за добу на цих ділянках сталося 25 бойових зіткнень.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія продовжує атакувати позиції Сил оборони на чотирьох напрямках на сході України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 17 травня.

Росіяни зосередили основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, за добу на цих ділянках сталося 25 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Крім самого Бахмута, окупанти намагалися атакувати в районі населеного пункту Іванівське. Росіяни також завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Бахмут, Курдюмівка, від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годин Яр, Предтечино, Біла Гора, Північне.

На Авдіївському напрямі ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Новоселівка Перше та Первомайське, здійснив обстріли Авдіївки, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Куп'янському напрямі війська рф не припиняють спроб покращити тактичне становище, вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Крім того, росіяни завдали авіаційного удару поблизу Первомайського.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів наступальні дії у районі Невської Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки, Верхньокам'янського та Веселого.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаційний удар по населеному пункту Новопіль Донецької області та Малій Токмачці у Запоріжжі. Разом з тим, окупанти здійснили обстріл понад 20 населених пунктів.

На яких окупованих територіях росіяни оголошували «евакуацію» населенняНа яких окупованих територіях України росіяни оголошували евакуацію мирних жителів, і що відбувалося після цього.

Крім того, противник продовжує бити по мирних українських містах.

«Протягом доби противник завдав 5 ракетних ударів по містах Бахмут та Херсон із застосуванням ЗРК С-300. Крім того, завдав 32 авіаційних ударів і здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру», – йдеться у зведенні.

Сили оборони відповіли на безчинства росіян ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника.

Так, авіація ЗСУ завдала 14 таких ударів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, 2 склади паливно-мастильних матеріалів, один артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два засоби протиповітряної оборони та ще дві важливі ворожі цілі.

Також Сили оборони знищили два розвідувальні БПЛА типу «Орлан-10».

Нагадаємо, російська армія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 200 тисяч військовослужбовців. Приблизно 610 окупантів було знищено за останню добу.

Раніше у Міноборони розкрили деталі просування ЗСУ у районі Бахмута.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: