Україна публікуватиме дані про свої доходи у глобальній базі ОЕСР

Читать на русском
Україна приєдналася до Глобальної бази даних статистики доходів ОЕСР. Ця організація вважається найбільшим відкритим джерелом даних про доходи.

Україна в рамках поглиблення співробітництва з Організацією економічного співробітництва та розвитку приєдналася до Глобальної бази даних статистики доходів ОЕСР.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Зазначається, що Україна стала 121 країною, яка надає інформацію до найбільшого відкритого джерела даних про доходи.

«Податкові та неподаткові надходження до бюджетів усіх рівнів України за 2012-2021 роки класифіковано відповідно до категорій доходів ОЕСР та стандартного шаблону. Вони містять співвідношення різних категорій податків до ВВП, до загальної суми надходжень», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Мінфін, глобальна база доходів забезпечує зіставні дані про рівні оподаткування, податкову структуру та зміни у надходженнях від окремих податків у часі для переважної більшості країн світу.

Міністерство також підкреслило, що інформація щороку оновлюватиметься згідно з даними за попередній рік.

Зазначимо, ОЕСР — організація, створена 1960 року, до складу якої входять 38 найбільших та найрозвиненіших економік світу, за це вона й отримала неформальну назву «клуб багатих держав».

Нагадаємо, Україна отримала 190 млн євро від Світового банку. Кошти будуть спрямовані на оплату праці співробітників державних органів та бюджетних установ, включаючи освітян.

Також голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, хто з українських біженців має подавати декларацію про доходи.

Раніше повідомлялося про відкриття офісу ОЕСР у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: