Бельгія передасть Україні майже 100 млн євро з доходів від заморожених активів рф

Читать на русском
Половина цієї суми, 46 мільйонів євро, буде використана для військової допомоги та закупівель бронетехніки, зброї та боєприпасів для української армії.
Александер де КрооФото: expatica.com

Уряд Бельгії передасть Україні новий пакет допомоги на 92 мільйони євро, який буде оплачено за рахунок доходів від заблокованих російських активів.

Таке рішення ухвалив кабінет міністрів під час засідання 12 травня, повідомляє портал Belgium.News.

Стало відомо, яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активівУ Бельгії суворо дотримуються санкцій проти росії та Білорусі. Заходи, вжиті Бельгією, торкнулися 1789 компаній країни-агресора.

Половина цієї суми, 46 мільйонів євро, буде використана для військової допомоги та закупівель бронетехніки, зброї та боєприпасів для української армії.

Інша половина буде спрямована на гуманітарну підтримку та відновлення України.

«Бельгія була на боці України від початку війни. Я підтвердив це минулого тижня Володимиру Зеленському під час нашої зустрічі у Гаазі, де ми обговорювали потреби ЗСУ. Успіх українського контрнаступу має вирішальне значення для припинення війни, і додаткова підтримка з нашого боку допоможе у цьому», – зазначив прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо.

У березні повідомлялося, що Бельгія передасть Україні 240 військових вантажівок. Поряд із поставками передбачені інструкції з користування та запчастини.

А в січні влада Бельгії зобов'язалася передати ЗСУ озброєння та боєприпасів на 92 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: