Соціологи з'ясували, скільки українців втратили роботу та частину доходу через війну

Читать на русском

Щонайменше третина українців залишилися без роботи через війну. У тих, хто зберіг робоче місце, зарплата або не змінилася, або зменшилася. Лише у 9 відсотків зарплата зросла.

Повномасштабна війна в Україні призвела до втрати роботи не менш як для третини працездатного населення. Особливо складною була ситуація для переселенців і мешканців зон бойових дій – половина з них залишилися без роботи.

Це результати опитування групи «Рейтинг».

Соціологи зазначили, що найскладніша ситуація з роботою була у перші місяці великої війни, далі люди поверталися на робочі місця чи шукали нові.

На даний момент у звичайному режимі працюють 36% українців, у яких робота була до війни, 17% – частково працюють, 8% – знайшли нову роботу.

У 43% українців, які зараз працюють, зарплата за час війни не змінилася, у 20% – зменшилася на 10-25%, у 17% – зменшилася на 25-50%. Лише у 9% опитаних зарплата зросла.

Оцінюючи фінансову ситуацію за підсумками минулого року, дві третини опитаних фіксують погіршення свого матеріального становища, третина – відсутність змін.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки прогнозували, що до кінця 2022 року в Україні буде близько 2,6 млн безробітних.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки українців отримували виплати з безробіття у кризові роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: