Укртатнафта перерахує до бюджету несплачені податки попередніх власників

Читать на русском
За фактом ухилення від сплати обов'язкових платежів нову підозру отримав колишній директор Укртатнафти, який зараз перебуває під вартою.
New Voice

Українська нафтопереробна компанія «Укртатнафта» додатково перерахує на користь держави 687 млн гривень податків, несплачених колишніми власниками.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

«Завдяки розслідуванню Служби безпеки і БЕБ щодо корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» бюджет України поповниться ще на 687 млн грн. Відповідну суму нинішнє керівництво ПАТ «Укртатнафта» перерахує на користь держави у вигляді податків, несплачених колишніми власниками», – йдеться у повідомленні.

У спецслужбі зазначили, що за цим фактом ухилення від сплати обов'язкових платежів нову підозру отримав колишній директор компанії, який зараз перебуває під вартою.

Раніше правоохоронці викрили керівництво Укртатнафти на ще одному факті ухилення від сплати податків у розмірі 605 млн грн, які вже зараз відшкодовані державі. Відповідну суму спрямовано для забезпечення потреб Сил оборони.

Тоді стало відомо, що попередній менеджмент компанії реалізовував пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось ціну для споживачів.

«У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення винних до відповідальності», – додали у СБУ.

Нагадаємо, у лютому 2023 року СБУ та БЕБ викрили колишніх керівників «Укрнафти» та «Укртатнафти» у присвоєнні 40 млрд гривень.

У рамках розслідування правоохоронці провели обшуки в олігарха Ігоря Коломойського, на користь якого могла здійснюватися така злочинна діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: