Російські війська втрачають позиції в районі Бахмута – ISW

Читать на русском
Війська рф втрачають ініціативу в районі Бахмута, незважаючи на обмежений характер контратак захисників України.

Російські окупанти втрачають ініціативу на Бахмутському напрямку. Це відбувається попри обмежений характер контратак українських захисників.

Про це йдеться у звіті інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують на визнанні обмежених контратак ЗСУ під Бахмутом 17 травня як російськими, так і українськими посадовцями.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Так, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські війська просуваються на невстановлених напрямках на флангах Бахмута. Крім того, речник Східного угруповання Сергій Череватий заявив, що за минулу добу захисники просунулися до 500 метрів і продовжують наступальні дії.

У Міноборони рф заявили, що російські повітряно-десантні війська досягли незначного просування, але визнали продовження українських контратак на флангах Бахмута в районі Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

З цим не погодився очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Він заперечив заяву Міноборони щодо територіальних здобутків і розкритикував відомство за те, що відступ представляється як захоплення нових позицій.

Крім того, один із російських «воєнкорів» заявив, що війська рф змушені реагувати на дії української сторони, маючи на увазі, що росіяни втрачають ініціативу в районі Бахмута попри обмеженість характер українських контратак, зазначається у звіті ISW.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що ЗСУ вдалося ще просунутися на Бахмутському напрямку.

Також командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський показав на відео, як ЗСУ знищують позицію росіян під Бахмутом.

Раніше в Міноборони розкрили деталі просування ЗСУ в районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: