Пентагон помилково завищив вартість переданої Україні зброї: ЗМІ пояснили, до чого це призведе

Читать на русском
Під час підрахунків представники американського військового відомства присвоювали озброєнню вищу за гарантовану вартість. Помилка відкриває можливість передачі Україні більшої кількості зброї.
Фото: Shutterstock

Вартість відправленої в Україну американської військової техніки виявилася завищеною на 3 мільярди доларів.

Про це у четвер, 18 травня, повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела в Сенаті США та Пентагоні.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Під час підрахунків представники американського військового відомства присвоювали озброєнню вищу за гарантовану вартість. Йдеться про зброю, яку США відправляли зі своїх запасів.

«Це правда, ми виявили невідповідності в тому, як ми оцінюємо обладнання, яке ми передали Україні», - сказав один із чиновників Пентагону.

За даними журналістів, помилка відкриває можливість передачі Україні більшої кількості зброї.

Представник міністерства оборони також розповів, що кількість переоцінених озброєнь може зрости, оскільки Пентагон займеться перевіркою документів, пов'язаних із постачанням зброї для ЗСУ.

Нагадаємо, 10 травня США оголосили про виділення пакету військової допомоги на 1,2 млрд доларів. До списку увійшли додаткові системи ППО та боєприпаси до них, обладнання для інтеграції західних пускових установок та ракет, а також боєприпаси для боротьби з дронами та безпілотними системами.

Раніше ЗМІ розкрили загальну вартість переданого для контрнаступу ЗСУ озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: