У Пентагону скоро можуть закінчитися гроші на військову допомогу для України – Politico

Читать на русском
За даними журналістів, у пакеті допомоги Україні на суму 48 млрд доларів, виділеному Конгресом у грудні минулого року, залишилося лише 6 млрд. Це може призвести до того, що вже влітку Пентагон зіштовхнеться з дефіцитом озброєння для ЗСУ.
Фото: Getty Images

Пентагону доведеться зменшити обсяги військової допомоги Україні, якщо американська влада найближчими місяцями не виділить додаткового фінансування.

Про це повідомляє Politico із посиланням на джерела в уряді США.

За даними журналістів, у пакеті допомоги Україні на суму 48 млрд доларів, виділеному Конгресом у грудні минулого року, залишилося лише 6 млрд. Це може призвести до того, що вже влітку Пентагон зіштовхнеться з дефіцитом озброєння для України.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Фінансування, на думку багатьох членів Конгресу, має й надалі тривати без перебоїв, тим більше з урахуванням того, що Київ готується до широкомасштабного контрнаступу.

Зазначається, що Білий дім готовий збільшити бюджет для військової допомоги Україні, однак у Байдена побоюються можливої реакції республіканців.

«Будь-яка пропозиція Білого дому влітку може зіткнутися з шаленими дебатами про стелю держборгу і майже напевно зустріне опір з боку невеликої, але гучної групи республіканців, які хочуть скоротити витрати на Україні», – йдеться у публікації.

При цьому, за повідомленнями журналістів, багато сенаторів і конгресменів погоджуються з тим, що законодавцям зрештою доведеться збільшити фінансування військової допомоги Україні.

У крайньому випадку Білий дім виділить кілька невеликих пакетів допомоги Україні, щоб дотягнути до кінця фінансового року у вересні. А вже після цього направить ЗСУ велику партію зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, 10 травня США оголосили про виділення пакету військової допомоги на 1,2 млрд доларів. доларів. До списку увійшли додаткові системи ППО та боєприпаси до них, обладнання для інтеграції західних пускових установок та ракет, а також боєприпаси для боротьби з дронами та безпілотними системами.

Раніше ЗМІ розкрили загальну вартість переданого для контрнаступу ЗСУ озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: