Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Ісаєнку

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків члену парламенту.
Дмитро Ісаєнкофото: politeka.net

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 червня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Дмитра Ісаєнка. НАБУ і САП його підозрює в організації спроби незаконно заволодіти землею та майном Державного будівельного комбінату.

Таке рішення 8 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу Ісаєнку до 26,84 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва та Київської без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію.

«Клопотання виконувача обов'язків генерального прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у кримінальному провадженні №52021000000000277 від 25.05.2021, - задовольнити частково. Продовжити щодо підозрюваного (Дмитра Ісаєнка – ред.) строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, до 10 червня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Дмитру Ісаєнку та ще трьом особам, серед яких і ексдиректор ДП «Державний будівельний комбінат» Юрій Юрлов. За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: