НАЗК знайшло ознаки збагачення в нардепки «Слуг народу» Шол

Читать на русском
У Нацагентстві знайшли ознаки ймовірного вчинення правопорушення членкинею українського парламенту від монобільшості.
Маргарита Шолфото: ukraine-inform.com

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки ймовірного незаконного збагачення народною депутаткою від фракції «Слуги народу» Маргарити Шол на 10,46 млн грн. НАЗК просить генерального прокурора порушити кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення народної депутатки Маргарити Шол, щодо якої ВАКС закрив кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування. Народна депутатка, голова підкомітету з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики, Маргарита Шол у своїй декларації за 2020 рік вказала 561 349 грн грошових активів, а її дохід за два наступних роки роботи в парламенті склав 824 999 грн. Однак впродовж цього часу вона за допомогою третіх осіб набула активів на 10 466 820 грн», – інформує відомство.

За даними Нацагентства, нардепка Шол набула такі активи: квартиру в Києві вартістю 1,871 млн грн; BMW M760Li, 2021 року випуску вартістю 3,8 млн грн; Toyota Land Cruiser 200 2019 року випуску, вартістю 2,054 млн грн; Honda Accord, 2012 року випуску вартістю 310 тис. грн; Lexus GX 460, 2019 року випуску вартістю 1 млн грн і Lexus RX 350, 2014 року випуску вартістю 1,43 млн грн.

«Хоча депутатка намагалася відвести від себе підозри в незаконному збагаченні, офіційно розлучившись з чоловіком, проте НАЗК встановило факти їхнього спільного проживання в квартирі, а також спільного користування автомобілями. Беручи до уваги усі зазначені вище факти, НАЗК надіслало матеріали щодо Маргарити Шол до Офісу генерального прокурора для внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення Маргарити Шол до кримінальної відповідальності», – наголошують в НАЗК.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд закрив справу нардепки Маргарити Шол у зв'язку із закінченням строків давності. За версією обвинувачення, вона не задекларувала орендовану квартиру в Києві вартістю 2,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: