Апеляція ВАКС розглянула скаргу на запобіжний захід Труханову

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу Одеському міському голові і залишила заставу в тому ж розмірі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід міського голови Одеси Геннадія Труханова, який вийшов з-під варти під 13,42 млн грн застави та процесуальні обов'язки.

Таке рішення 16 травня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу колегії суддів Вищого антикорупційного суду від 4 травня – без змін», – оголосила головуюча суддя Інна Калугіна.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заарештував Труханова з альтернативою 13,42 млн грн застави. Кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі території України без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: