Справа Кауфмана: експершого заступника Труханова заочно заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу підозрюваному в розшуку.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від злочинної організації бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 лютого 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини, а саме колишньому першому заступнику міського голови Одеси. Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Кауфмана з альтернативою 129 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: