За Труханова внесли заставу, він вийшов із СІЗО

Читать на русском
За міського голову Одеси Геннадія Труханова внесли заставу, він вийшов із СІЗО. Про це повідомляють джерела «Слово і Діло»
facebook.com/gennadiytruhanov

За міського голову Одеси Геннадія Труханова внесли заставу, він вийшов із СІЗО.

Про це повідомляють джерела «Слово і Діло».

Сума застави складає 13,42 млн грн.

На нього поклали такі обов'язки:

  • прибувати за кожною вимогою до суду;

  • не відлучатися за межі території України без дозволу суду;

  • повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи;

  • утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;

  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;

  • носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 4 травня Вищий антикорупційний суд узяв під варту міського голову Одеси Геннадія Труханова у справі про розтрату понад 92 млн грн під час придбання адміністративної будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: