Резніков підтвердив прибуття Patriot: ЗСУ отримали не одну, а декілька систем (оновлено)

Читать на русском
Німеччина, як відомо, оголосила про передачу однієї системи Patriot, проте міністр в опублікованому записі говорить про прибуття систем у множинному значенні. Точну кількість він не назвав, але на фото видно три Patriot.
Фото: УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков підтвердив інформацію німецького уряду про передачу Україні ЗРК Patriot.

Пост, присвячений цій темі, з'явився у Twitter-акаунті глави оборонного відомства.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Сьогодні наше прекрасне українське небо стало безпечнішим, тому що в Україну прибули системи ППО «Патріот», – написав міністр.

Німеччина, як відомо, оголосила про передачу однієї системи Patriot, проте міністр в опублікованому записі говорить про прибуття систем у множинному значенні. Точну кількість комплексів він не назвав, але на фото видно три Patriot.

Резніков згадав, як ще 2021 року під час візиту до США порушував питання необхідності надання Україні цих систем.

«Тоді я вперше сказав нашим партнерам: «Нам потрібні Патріоти». Свобода та незалежність нашої країни під загрозою. І що ми почули? Це неможливо! Але неможливе можливе», – зазначив Резніков.

Оновлено о 16.50

За інформацію першого заступника міністра оборони України Олександра Павлюка, дві інші системи ППО передали США та Нідерланди.

Глава військового відомства також подякував за постачання Patriot главі Пентагону Ллойду Остину, міністру оборони ФРН Борису Пісторіусу, голові міноборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен та американському, німецькому та нідерландському народам.

Нагадаємо, що Німеччина обіцяла передати Україні одну батарею систем Patriot – а це від чотирьох до восьми пускових установок. США та Нідерланди також говорили про постачання систем.

Варто зазначити, що комплекси Patriot мають допомогти Україні у боротьбі проти російських літаків, які запускають керовані авіабомби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: