У Енергоатомі назвали кількість російських військових на ЗАЕС, вона зросла

Читать на русском
На захопленій росіянами Запорізькій АЕС суттєво зросла кількість озброєних загарбників. Їх уже навіть більше, ніж станційного персоналу.
Фото: AFP

Російські загарбники повернулися після так званої «евакуації» до окупованого міста Енергодар Запорізької області, наразі на атомній електростанції військових рф налічується більше 2 500 осіб.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

Як зазначається, в місті Енергодар також зросла кількість і російських військових, і патрулів.

«15-денна «евакуація» в Енергодарі завершилася: рашисти повернулись у місто. Після так званих відпусток, під час яких з Енергодару в бік Азовського моря вивозилися не лише представники окупаційної «влади», але й документація і техніка, «асвабадітєлі» знову припхалися до міста-супутника Запорізької АЕС», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Енергоатому, повернулися до міста й відновили свою «роботу» ключові служби загарбницького «ладу». Знову функціонують російські відділення банків та так звана місцева «адміністрація». Не працюють лише автозаправні станції, на яких просто немає пального. Але навіть за його наявності виїхати з міста практично неможливо.

На захопленій росіянами Запорізькій АЕС суттєво зросла кількість озброєних загарбників. Зараз тут налічується понад 2500 військових рф, і їх уже навіть більше, ніж станційного персоналу.

«Тобто найбільшу атомну станцію в Європі окупанти цілком і повністю перетворили на свою укріплену військову базу», - додають в Енергоатомі.

Нагадаємо, що на запорізькій АЕС російські окупанти посилили контроль над працівниками станції. Вони заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою.

Раніше стало відомо, що росіяни розмістили у приміщенні енергоблоку ЗАЕС вибухівку.

А на дахах кількох реакторів ЗАЕС росіяни облаштували оборонні позиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: